Laddmöjlighet till bilplatser i garaget

Under 2019 kommer vi att installera laddboxar från Vattenfall. 50% av beloppet kommer att bekostas av bidrag som vi får inom ramen för Klimatklivet som betalas ut av Naturvårdsverket efter genomförd installation. Ansökan för detta gjordes i samarbete med Vattenfall.

De bilplatser som berörs är nummer 4-11 där totalt 4 laddboxar installeras med 2 uttag vardera. Om de som har de platserna idag inte avser nyttja laddboxarna medför det ingen höjd avgift vid installation. Skulle de platserna bli lediga och andra tillträder får de den nya avgiften. Om någon vill ha en av de platserna kommer vi sköta kontakten med de på plats 4-11 och se om någon av dem kan tänka sig att byta. Vår förhoppning är att det blir en smidig övergång.

Det är inte klart exakt hur mycket dessa platser kommer att kosta men max 300kr mer än vad det kostar för en bilplats utan laddbox. Elkostnad tillkommer ovanpå det och betalas individuellt. När vi närmar oss installation kommer vi att fastställa priset.

Installation sker innan september 2019. Vid stort intresse kan det ske tidigt under året.

Kort för att aktivera uttaget beställs på egen hand och vi aktiverar sedan det kortet för ett specifikt uttag. Samma kort kan användas vid Vattenfalls publika laddplatser i Sverige och andra länder. Läs mer på https://www.goincharge.com/se/ladda-pa-vagen/

Det går bra att anmäla intresse nu för att få bilplats med laddmöjlighet. Det går även bra att ställa sig i kö för att byta bilplats till en med laddmöjlighet.