Motion till Brf Basarens årsstämma 2024

Medlemmarnas möjlighet att påverka hur föreningens verksamhet utövas genom att de lägger fram motioner till föreningsstämman. En motion är en skrivelse från en eller flera medlemmar som innehåller ett förslag till en förändring eller åtgärd.

Eftersom alla ärenden som ska tas upp på stämman måste vara med i kallelsen är det viktigt att styrelsen får in motioner från medlemmarna i god tid innan kallelsen ska skickas ut. 

För att vara säker på att motionen ska komma med i kallelsen och att styrelsen ska ha tid att lämna svar behöver motioner vara inkomna senast 30 april. 

Det kan ofta vara svårt att avgöra om det som kommer in till styrelsen är en motion. Motionen ska vara utformad på så sätt att medlemmarna kan rösta för eller emot ett förslag. En begäran om en upplysning eller framförande av en åsikt är alltså inte en motion. 

Hur motionen bör skrivas

  1. En rubrik som är informativ och tydlig.  
  2. Bakgrund - Vad är anledningen till att denna motion behöver ställas? Ange bakgrundsfakta som är viktiga i sammanhanget och vad du vill påverka eller ändra på. Beskriv problemet och varför det finns ett behov av att lösa frågan. Beskriv eventuella hinder eller problem. Föreslå ett förslag till beslut, för att lösa problemet. Lämna om möjligt förslag på eventuella riktlinjer för genomförandet samt eventuella alternativa lösningar.
  3. Förslag till beslut - Beskriv ditt förslag till beslut, yrkande
  4. Avsluta med: Jag föreslår föreningsstämman att besluta enligt förslaget. 

Motioner kan antingen mailas in till styrelsens mejladress: brfbasaren@gmail.com eller läggas i brevlådan vid Dartanjangs Gata 4. Det går även bra att posta motionen till:

Brf Basaren

Dartanjangs Gata 4

168 72 Bromma


 

Vänligen 

Styrelsen, Brf Basaren